Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Houtworm

De term “houtworm” is een verzamelwoord voor veel verschillende soorten houtbeschadigende insecten en wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, waarin het gaten boort in hout en hout eet. Sommige hebben prachtige namen zoals Doodskloppertje of Spinthoutkever. Maar hoe ze ook heten: als ze in uw houten constructies zitten, moeten ze bestreden worden.

Hieronder vindt u een aantal feiten over houtworm:

  • Volwassen insecten leggen hun eitjes in gebarsten hout. Als dit gebeurt binnen in uw huis of bedrijf dan kan dat ernstige gevolgen hebben: de houtworm kan vloerplanken aantasten, maar ook meubels, houten balken en eender welk houten object.
  • De larven graven zich diep in het hout waar ze zich voeden. Op deze manier bouwen ze een netwerk van tunnels over de jaren heen.
  • Als u geen specialist onder de arm neemt om de houtworm te bestrijden dan kunnen de larven uw houten constructies enorm verzwakken. Hout dat aangetast is door houtworm kan zo verzwakt zijn dat het in elkaar zakt. Een houten dakgebinte kan dus inzakken bij een grote infestatie van houtworm. Dit geldt ook voor trappen en meubels. Onnodig te zeggen dat objecten en constructies die getroffen zijn door houtworm niet alleen financiêle gevolgen kunnen hebben. Ze kunnen ook gevaarlijk zijn.

Rentokil heeft specialisten in huis die niets anders doen dan houtworm bestrijden. Houtworm behandelen vergt een grote expertise en know-how. Onze experts zijn speciaal opgeleid om de verschillende soorten houtworm te herkennen om zo een aangepaste behandeling voor te stellen die het houtworm probleem snel, efficiënt en permanent oplost. Rentokil is overtuigd van haar expertise en biedt 10 jaar garantie op een houtworm behandeling.

Als u denkt dat u te maken hebt met houtworm, bel ons dan GRATIS op het nummer 0800 20 160 of stuur ons een email. Onze houtworm specialist komt dan ter plaatse om het probleem te analyseren.

FEIT: Het Doodskloppertje of kleine klopkever maakt een ‘kloppend’ geluid binnen in het hout. De naam doodskloppertje komt uit de Middeleeuwen: mensen die in een ziekenkamer bij stervende mensen waakten, hoorden vaak het kloppend geluid van het Doodskloppertje.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login