Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Huiszwam behandelen

De huiszwam is een schimmel die cellulose in hout vernietigt, waardoor hout uiteindelijk verkruimelt. Als er niets aan gedaan wordt, kan het de bouwkundige stabiliteit van een gebouw aantasten en tot instorting leiden.

Vooral oudere gebouwen zijn vatbaar voor huiszwam, maar ook nieuwere gebouwen kunnen aangetast worden. Huiszwam is de ergste soort houtrot in gebouwen. Anders dan andere houtaantastende schimmels heeft het geen vochtige omstandigheden nodig om te groeien en kan het zich door het hele gebouw verspreiden in nog niet aangetast hout.

Huiszwam kan zich, als het zich eenmaal gevestigd heeft, snel door een gebouw en aangrenzende panden verspreiden. Sombere, slecht geventileerde vochtige ruimtes en een regelmatige temperatuur vormen een uitstekende voedingsbodem. De schimmelvorming kan heel snel gaan.

Wanneer niet alle omstandigheden gunstig zijn, zal de huiszwam zijn groei niet stoppen. Wanneer alle voedingsbestanddelen uit het hout opgebruikt zijn, zal hij via het metselwerk naar een andere ruimte doordringen en daar het hout gaan aantasten, zelfs al is er geen vocht aanwezig. Zo kan een "gezond" aangrenzend huis door de huiszwam aangetast worden.

Wanneer alle omstandigheden ongunstig zijn, zal de huiszwam niet afsterven, maar in een latente toestand aanwezig blijven. Wanneer de omstandigheden opnieuw gunstig worden, zal zij zich verder ontwikkelen. Vandaar de noodzaak om een aantasting door de huiszwam altijd serieus te nemen.

Als huiszwam onmiddellijk na ontdekking behandeld wordt, zijn de kosten van behandeling en reparatie aanzienlijk lager.

Huiszwam: waarom Rentokil?

Huiszwam is een agressief probleem dat maar moeilijk onder controle te krijgen is. Huiszwam vraagt om een directe vakkundige behandeling, om verdere verspreiding en aantasting van gebouwen te voorkomen.

Met onze jarenlange ervaring in het behandelen van houtproblemen is er geen ander bedrijf dan Rentokil met een gelijkaardige ervaring, vakmanschap en unieke behandelmethoden voor het aanpakken van huiszwam.

Hebt u een probleem met huiszwam? Wilt u meer advies over de Rentokil Pest Control behandeling van huiszwam of wilt u dat één van onze huiszwam experts bij u langskomt, bel ons dan gratis op 0800 20 123.

  • Snelle & effectieve service.
  • Behandeling van uw huiszwamprobleem door speciaal opgeleide Property Care specialisten die enkel houtworm, huiszwam en kelderzwam behandelen.
  • Prijs op maat - afhankelijk van het type en de graad van het probleem.

Huiszwam onderzoek

Huiszwam onderzoek Vooraleer Rentokil Pest Control met een eventuele behandeling begint, voert een expert een grondige inspectie uit om de omvang van het probleem te bepalen. Daarbij wordt ook gecontroleerd of er bijkomende problemen zijn zoals andere soorten zwammen.

Alle risicoplekken moeten gecontroleerd worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat achteraf alles weer netjes wordt teruggezet en opgeruimd.

Het onderzoek zal aantonen of de huiszwam zich verspreid heeft, welke de juiste behandeling is en of er eventueel hout moet vervangen worden.

Huiszwam behandeling

De behandelfases van huiszwam zijn:

  • Eventueel vocht drogen om de verspreiding van huiszwam en de sporen ervan te vertragen.
  • Verwijderen van al het aangetaste hout, waaronder hout achter plinten, lambrisering en tegelwerk. Het kan nodig zijn pleisterwerk te verwijderen om het achterliggende houtwerk te controleren op verschijnselen van huiszwam.
  • Het schuren en diepreinigen van alle oppervlakken, waaronder bakstenen en pijpen, om alle overblijfselen van de huiszwam en zijn sporen te verwijderen.
  • Het toepassen van een anti-schimmelbehandeling op het overgebleven hout en het metselwerk.
  • Het vervangen van al het verwijderde hout met hout dat tegen huiszwam behandeld is.

Men moet er goed op letten dat hout, stof en vuil zorgvuldig verwijderd en verbrand worden , zodat er geen sporen van de huiszwam kunnen verspreid worden naar andere delen van het gebouw.

Constructiehout mag alleen behandeld of verwijderd worden door een ervaren houtbewerker, die weet hoe het gebouw tijdens de werkzaamheden gestabiliseerd moet worden en of reparaties sterk genoeg zijn om de last te dragen. Nalatigheid in deze kan ertoe leiden dat uw pand instort.

BEL ONS NU. RENTOKIL PEST CONTROL MAAKT KOMAF MET HUISZWAM!


Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login