Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 123  of mail ons

ZWAMMEN EN SCHIMMELS BESTRIJDEN EN VOORKOMEN

Problemen met zwammen en schimmels in uw bedrijf of in huis?

Zwam is een verzamelnaam voor alle soorten houtaantastende schimmels, zoals huiszwam kelderzwam, poriënzwam en paaltjeszwam.

Huiszwam en kelderzwam zijn twee van de meest voorkomende oorzaken van rottend hout - in oude, maar ook in nieuwe gebouwen.

Oorzaak is over het algemeen een vochtprobleem, vaak in combinatie met een slechte ventilatie. De grootste vijand van hout in gebouwen is vocht. Als hout langdurig vochtig is en blijft, ontstaat er een zwamaantasting die houtrot veroorzaakt en de sterkte van het hout drastisch aantast.

Vraagt u zich af wat te doen tegen zwammen? Wij helpen u graag:

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Herkennen van zwammen

De zwammen die het meest voorkomen, zijn de huiszwam en de kelderzwam.

Voor meer info over deze zwammen, klik hier

Risico’s

Zwammen kunnen enorm veel materiële en structurele schade aanrichten in huis: ze halen vocht uit de grond of de muur om zich te voeden en verpulveren het aanwezige hout. Dit kan leiden tot:

  • Scheuren in hout, hout dat zacht en nat wordt
  • Doorzakkende vloeren en verlies aan draagkracht

  • Instorting van houtstructuren bij zware aantasting

Zwammen voorkomen

Een zwam kan zich in optimale omstandigheden snel verspreiden naar muuropeningen, deurlijsten, balken, plafonds, materiaal dat tegen de muur aanleunt, etc.

Hoe kan zwam vermeden worden?

  • Ventilatie - zorg voor voldoende ventilatie doorheen uw woning, open de ramen elke dag voor verluchting van de kamers.
  • Isolatie - Investeer in een goed, ademend isolatiesysteem in uw woning om energiekosten te besparen EN vochtproblemen te vermijden
  • Niet-dampdoorlatende barrières - implementeer deze in uw nieuwe woning ter voorkoming van vocht
  • Luchtontvochtiger - op deze manier wordt waterdamp opgevangen
  • Regelmatige controle - bekijk uw woning regelmatig van dak tot kelder, eventueel met een expert, om zo mogelijke lekken of plekken met opstijgend vocht op te sporen en te herstellen

Bestrijding van zwammen begint dus bij preventie. Eens de zwam in het gebouw zit, is het een stuk lastiger om ze zelf te bestrijden. Als u last hebt van zwammen, doe dan dienst op een professionele ongediertebestrijder.

Professionele zwammenbestrijding in uw bedrijf

Voor Rentokil is het prioriteit om uw gebouw zwamvrij te houden. De professionele behandelingen die wij voorstellen hangen af van het soort zwam:

  • Huiszwam - meestal veroorzaakt door vochtinsijpeling, grondwater, een lek of door ongedierte. Onze expert zal de aantasting in kaart brengen, de schade herstellen en een actieplan opstellen ter bestrijding van de zwam. Voor meer info rond de bestrijding, klik hier
  • Kelderzwam - deze zwam groeit op andere plaatsen dan de huiszwam want heeft meer vocht nodig om te overleven.  Onze expert zal de aantasting in kaart brengen, de schade herstellen en een actieplan opstellen ter bestrijding van de zwam. Voor meer info rond de bestrijding, klik hier

Rentokil Pest Control: uw professionele partner in ongediertebestrijding

Rentokil is reeds 50 jaar uw betrouwbare partner voor het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving in uw bedrijf en uw huis. We beschikken daarvoor over de nodige kwaliteitscertificaten en veiligheidsattesten.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde zwammen specialist of heeft een een andere vraag over milieu- en diervriendelijke ongediertebestrijding of ongediertepreventie? Neem dan contact op met onze experts voor een snelle, efficiënte en discrete oplossing of gratis prijsofferte. Onze gecertificeerde houtwormbestrijders beschikken over de juiste materialen, kennis en expertise om ongedierte in huis of in uw bedrijf snel en doeltreffend te bestrijden en op termijn te voorkomen. En daar zijn onze klanten in verschillende sectoren getuigen van.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login