Technologie voor voedselveiligheid
Geavanceerde technologieën zoals het op afstand monitoren en het opslaan en analyseren van data kunnen wel degelijk bijdragen tot het verminderen van het risico op voedselbesmettingen in de steeds complexere leveranciersketens van vandaag.
Tegenwoordig moet het zoveel mogelijk beperken van de risico’s op problemen met de voedselveiligheid in de hele leveranciersketen centraal staan bij de opmaak van een preventieplan. Controlepunten en controlemaatregelen definiëren die het risico beperken zijn essentieel om de voedselveiligheid te kunnen garanderen.
Maar leveranciersketens monitoren van het begin tot het einde, over verschillende locaties en soms zelfs over verschillende landen, wordt steeds ingewikkelder. Meerdere leveranciersketens – die nodig zijn voor het maken van 1 product – tegelijk beheren om de voedselveiligheid te kunnen garanderen, is quasi onmogelijk.
En dat is nu precies waar de nieuwe Connect technologie van Rentokil Initial haar steentje kan bijdagen.
Technologieën in opmars
Vandaag kunnen innovatieve, technologische systemen nieuwe inzichten verschaffen zodat bedrijven in staat zijn om trends en eventuele probleemplaatsen te identificeren. Deze technologie helpt organisaties dus om proactiever te kunnen optreden zodat mogelijke problemen voor de voedselveiligheid in de hele leveranciersketen kunnen vermeden worden.
De nieuwe Connect technologieën zoals PestConnect en HygieneConnect maken een 24/7 monitoring en dus een proactiever risicomanagement mogelijk.
Connect technologie is de ideale oplossing om sneller en effectiever om te gaan met geïdentificeerde risico’s om zo de enorme commerciële impact van onveilige en onhygiënische situaties te voorkomen. Bijvoorbeeld:
- Met PestConnect kunnen bedrijven 24/7 hun ongediertesituatie monitoren en opvolgen zodat ze maatregelen kunnen treffen alvorens het ongedierteprobleem zich verspreidt naar het hele bedrijf.
- Hygiënesensoren in sanitaire ruimtes kunnen gegevens registreren over de handhygiëne van medewerkers. Op deze manier kunnen bedrijven snel slechte hygiënepraktijken detecteren en extra opleidingen voorzien voor hun personeel.
Beschikken over deze Connect hebben is uiteraard maar een deel van de oplossing. Je moet als bedrijf weten hoe je moet omgaan met de verworven informatie en er de nodige tools voor hebben.
Gegevensanalyse
Deze gegevens zijn pas echt waardevol voor bedrijven als ze beschikken over een duidelijke rapportage en analyse zodat de nodige maatregelen en ondersteuning aanwezig zijn om een proactief voedselveiligheidsbeleid te kunnen voeren.
Zo is PestConnect volledig geïntegreerd met myRentokil – het online en realtime rapportagesysteem van Rentokil. Deze tool laat klanten toe om:
- Trendanalyses te genereren
- Aanbevelingen op te volgen
- Interactieve plannen te raadplegen
- Grafieken te maken die gebruikt kunnen worden bij audits
Door het unieke perspectief dat gecreëerd wordt door al deze gegevens samen te brengen in één systeem, krijgt de klant inzicht in eventuele problemen en hun oorzaak.
Analyse van Rentokil Initial
Rentokil Initial analyseerde 200.000 aanbevelingen en opmerkingen die in 2015 gemaakt werden bij 20.000 klanten in de voedingssector in 27 landen. Globale cijfers tonen aan dat ¼ van de bedrijven op een bepaald moment te maken kregen met een ongedierteprobleem.
Van deze 200.000 aanbevelingen waren:
- 45% gerelateerd aan hygiëne
- 19% aan slechte wering
- 6% aan verkeerde opslag
- de overige 30% aan verschillende factoren
Deze cijfers bewijzen duidelijk waarop voedingsbedrijven zich moeten focussen om te voldoen aan de voorschriften inzake voedselveiligheid.
Bent u geïnteresseerd in de ervaring van klanten die reeds werken met het PestConnect systeem, raadpleeg dan onze klantengetuigenis van Rombouts en Nespresso.
Bel ons op het GRATIS nummer 0800 123 of stuur ons een email voor meer informatie over het Rentokil PestConnect systeem.
Laat een reactie achter