Elektrische vliegenvangers
Schaapjes tellen om in slaap te vallen mag dan misschien niet veel uithalen, maar vliegen tellen daarentegen kan wel erg nuttig zijn. Het is namelijk zo dat het nauwgezet tellen van het aantal vliegen die op de kleefplaat van elektrische vliegenvangers hangen, behoort tot de methodologie die de wetenschappers van het Rentokil Research & Development team hanteert om de effectiviteit van elektrische vliegenvangers te bepalen.
Sinds 2008 worden in het Rentokil Global Technical Centre testen uitgevoerd in twee special daarvoor ontworpen testruimtes. Verschillende modellen elektrische vliegenvangers worden met elkaar vergeleken aan de hand van een standaard performantietest – Half Life Measurent of Halfwaardetijd genaamd.
Alle elektrische vliegenvangers van Rentokil worden sindsdien onderworpen aan deze strenge test – ook de gloednieuwe Lumniareeks elektrische vliegenvangers met ledlampen.
De tolerantiegraad voor vliegen is afhankelijk van de locatie, de omgeving of de sector maar zodra er vliegen gespot worden, wil men er meestal zo snel mogelijk van af – ongeacht de situatie.
Testen van elektrische vliegenvangers
Meestal willen mensen maar één ding als er vliegen zijn: dat Rentokil zo snel mogelijk het probleem oplost. De tijd die elektrische vliegenvangers nodig hebben om snel vliegen te vangen, is dus een goede maatstaf om de effectiviteit van het toestel te meten.
Hoe sneller de vliegen gevangen worden, hoe lager het risico op verspreiding van ziektes zoals Shigellose of E. coli en hoe minder de reputatie van uw bedrijf geschaad kan worden.
Halfwaardetijd van Rentokil
De Halfwaardetijdtest geeft aan hoe lang een vlieg gemiddeld in een ruimte kan rondvliegen voordat ze gevangen wordt in een vliegenvanger.
De Rentokiltest gaat uit van 100 huisvliegen (Musca domestica) die vrijgelaten worden in een standard testruimte waar een elektrische vliegenvanger hangt. Het aantal gevangen vliegen wordt op regelmatige tijdstippen geregistreerd over een periode van 7 uren. Deze procedure wordt minstens zes keer herhaald om er zeker van te zijn dat de test een realistisch beeld geeft van de performantie van het toestel. De Halfwaardetijd is de tijd die nodig is om 50% van de vliegen die in de testruimte rondvliegen, te vangen.
Grafiek 1 geeft de Halfwaardetijd aan van het Rentokil Lumnia gamma elektrische vliegenvangers (rode balk). In vergelijking met gelijkaardige toestellen van de concurrentie, vangt Lumnia het snelst de vliegen.
Grafiek 2 toont hoe de Halfwaardetijd (rode lijn) een maatstaf is voor hoeveel vliegen in de snelste tijd gevangen worden.
Wat klanten moeten weten: hoe lager de Halfwaardertijd hoe effectiever de elektrische vliegenvanger. Op deze manier kunnen zij de performantie van verschillende elektrische vliegenvangers met elkaar vergelijken.
In 2010 schreef Rentokil een artikel “Fabels over elektrische vliegenvangers”. Dit artikel is gebaseerd op de kennis die het Rentokil Research & Development Centre verzameld heeft na een aantal testen met elektrische vliegenvangers. Al deze testen tonen aan dat de Rentokil elektrische vliegenvangers de meest performante toestellen op de markt zijn.
Heb je last van vliegen en wil je meer informatie over het Rentokil gamma elektrische vliegenvangers, neem dan nu contact met ons op via email of telefooneer ons gratis op het nummer 0800 20 123.
Laat een reactie achter