0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak komt het meest voor

Er leven wel 4.500 soorten kakkerlakken ter wereld. Veel van deze soorten worden niet gezien als ongedierte, ze leven buiten en komen niet voor in onze leefomgeving. In België komen slechts twee soorten kakkerlakken regelmatig voor in onze woningen of bedrijfspanden. De Duitse kakkerlak en de Oosterse kakkerlak, waarvan de Duitse kakkerlak verreweg het meest voorkomt.

Uiterlijk

Duitse kakkerlakken zijn strogeel tot lichtbruin van kleur, ze hebben twee zwarte lengtestrepen op het pronotum. Duitse kakkerlakken zijn 10-15 mm lang, zonder antennes. De antennes zijn lang. De mannetjes zijn slanker dan de vrouwtjes. Bij de vrouwtjes is hun achterlijf bedekt door vleugels, bij de mannetjes zijn de vleugels korter dan het achterlijf. Ondanks hun vleugels kunnen ze niet vliegen.

Uiterlijk

Voeding

Duitse kakkerlakken zijn alleseters, maar ze hebben een voorkeur voor zoet, vochtrijk voedsel en voedsel met veel koolhydraten. Ze eten ook dode, zieke en gewonde dieren, waaronder elkaar. Dit gedrag werkt vaak in het voordeel van de ongediertebestrijder. Daarnaast kunnen ze lijm, zeep en tandpasta eten. Het zijn taaie dieren, hun harde schild voorkomt vochtverlies, waardoor ze wel 10 – 40 dagen zonder voedsel kunnen leven.

Voeding

Leefomgeving

Duitse kakkerlakken leven op donkere warme, en het liefst vochtige plaatsen. Ze zijn lichtschuw, overdag zitten ze verstopt achter en onder keukenkasten, onder de koelkast, bij aquaria, in leidingkokers, in putjes of in naden in kieren in de muur of in de vloer. Slechts als de plaag heel groot is, kan het zijn dat je ze overdag ziet.

Leefomgeving

Herken de signalen

Ik ben een keer in een huis geweest met een enorme kakkerlakkenplaag. De consultant trok een tafel van de muur en daar waar de tafel de muur raakte, zaten allemaal kakkerlakken verborgen die snel weg schoten, op zoek naar een nieuwe schuilplaats.

Dit was wel een heel extreem geval. Hij vertelde dat hij de kakkerlakken daar ook kon ruiken. Ik weet nog steeds niet hoe kakkerlakken ruiken, maar het schijnt dat als je het eenmaal bekend bent met de geur van kakkerlakken, je een grote plaag kunt ruiken, ook als het in het huis naar Indisch voedsel ruikt.

Maar ook als je geen enorme plaag hebt en niet weet hoe kakkerlakken ruiken, kan je de aanwezigheid van kakkerlakken ontdekken.

  • Om volwassen te worden, vervellen kakkerlakken 5 -7 keer. Deze vervellingshuidjes kun je vinden nabij de schuilplaatsen van kakkerlakken.
  • Daarnaast kun je eipakketjes aantreffen, deze lijken een beetje op een ouderwetse dames portemonnee.
  • Ook kun je uitwerpselen van kakkerlakken aantreffen. De uitwerpselen van kakkerlakken zijn bruin/zwart van kleur, ongeveer 2 millimeter land en hebben richels in de lengterichting.
Herken de signalen

Kakkerlakkenbestrijding

Heb je een vermoeden last te hebben van kakkerlakken in je woning of bedrijfspand? Neem dan direct contact met ons op. Kakkerlakken planten zich snel voort, een mannetje en een vrouwtje kunnen in één jaar wel 10.000 nakomelingen voortbrengen. Een vrouwtje produceert gemiddeld 7 eitpakketjes in haar leven met hierin gemiddeld 30 eitjes. Bij een temperatuur van 25°C gaat de ontwikkeling erg snel, van ei tot volwassen insect duurt dan 2 maanden, dus na twee maanden gaan deze kakkerlakken ook deelnemen aan de voortplanting.

Kakkerlakkenbestrijding

Last van kakkerlakken? bel ons op hhet GRATIS nummer 800 20 123 of stuur ons een email.

 

 

Onze oplossingen tegen kakkerlakken

Afgezien van de gezondheidsrisico's zijn kakkerlakken bijzonder onsmakelijk om in uw bedrijf of in huis te hebben.

  • Een effectieve en snelle behandeling tegen kakkerlakken
  • Uitgebreid gamma innovatieve behandelingen
  • Beperk gezondheidsrisico's door te kiezen voor een professionele behandeling.
Voor meer informatie

Gerelateerde posts