Sinterklaas zijn ronde
Dit absolute topfeest voor kinderen, wordt evenveel geapprecieerd door muizen. Nu het wat kouder wordt komen ze naar binnen, op zoek naar lekkernijtjes en dringen ze zonder scrupules huizen, kantoren en winkels binnen.
Tijdens de periode van de feestdagen zijn de omstandigheden voor muizen binnenshuis ideaal. Het wordt buiten steeds kouder, dus mensen stoken woningen en kantoren lekker warm en daar houden muizen van. Ook wordt er zodra Sinterklaas in het land is wat meer gesnoept, zowel thuis als op het werk. Van dat ene stukje speculaas dat onder de kast is beland, kan een muis zich een dag in leven houden. Snoep en koek die ’s avonds al in het schoentje wordt gelegd, weten de muizen eerder te vinden dan de kinderen.
Maar ook op kantoor is het extra opletten: die paar kruimels van de letterkoekjes die op het bureau achterblijven, zijn na sluiting van de kantoren geliefd voedsel voor muizen.
Muizenoverlast is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk en ongezond zijn. Omdat muizen geen blaas hebben, laten ze overal druppeltjes urine achter. Dat veroorzaakt stankoverlast en kan ook ziekten overbrengen zoals salmonella. Bovendien kunnen muizen veel schade toebrengen aan levensmiddelen, papier, textiel en isolatiemateriaal door hun geknaag aan vanalles en nog wat – wat behoorlijke kosten met zich meebrengt. En doorgeknaagde kabels en leidingen kunnen storingen veroorzaken en mogelijk ook kortsluiting en brand.
Al jaren merken wij in deze periode een toename van de vraag naar oplossingen voor ongediertebestrijding, zowel bij particulieren als bedrijven. Onze belangrijkste adviezen zijn: de buitendeuren goed sluitend maken en gaten en kieren in de buitenmuren dichten. Muizen hebben al genoeg aan een halve centimeter om binnen te komen. Probeer ook geen etensresten te laten liggen, zelfs geen kruimels. Verpak levensmiddelen in goed sluitende voorraaddozen. En blijf vooral niet te lang zelf aanmodderen. Elke muizenmoeder zet 6 tot 10 keer per jaar 4 tot 6 nieuwe jongen op de wereld. En deze nakomelingen zijn na twee maanden geslachtsrijp en kunnen zich ook weer voortplanten. Als het je niet lukt om de muizen binnen een korte periode zelf te verjagen, neem dan contact met ons op. Zo voorkom je een verdere groei van de muizenpopulatie. Eenmaal binnengedrongen muizen, gaan zelden uit zichzelf weer naar buiten.
Laat een reactie achter