Niks zo nieuwsgierig als muizen!
Een muis die graag binnen wil komen, vindt altijd wel een manier. Een piepklein gaatje – de diameter van een balpen is al genoeg – en … ze baant zich een weg naar binnen. De opening moet zich zelfs niet vlak bij de grond bevinden. Muizen zijn atletische hoogspringers en kunnen wel tot 24 centimeter hoog springen. Bovendien vormt klimmen ook geen enkel probleem: ze kruipen in een mum van tijd langs een bakstenen muur naar boven. En als ze geen gaatje vinden dan doen ze het zelf wel. Ze knagen moeiteloos doorheen hout met hun vlijmscherpe tandjes.
Muizen zijn erg nieuwsgierig. Zodra ze binnen zijn, beginnen ze hun verkenningstocht in je huis – op zoek naar voedsel en een leuk plaatsje om hun nest te bouwen. Hoewel ze maar 3 gram eten per dag nodighebben om te overleven, nemen muizen op wel 40 verschillende plaatsen een hapje dus ze verplaatsen zich van de ene plek naar de andere. Muizen eten tot op wel 40 verschillende plaatsen, wat betekent dat ze je hele bedrijfspand doorgaan. Je kan je dus wel voorstellen dat één enkele muis schade een hoop kan aanrichten op verschillende plaatsen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat voedingstocks onbruikbaar worden wat wel eens serieuez financiële gevolgen kan hebben voor de eigenaar.
Maar muizen knagen niet alleen aan etenswaren. Het zijn echte omnivoren en knagen aan alles wat ze tegenkomen: papier, textiel, kabels, enz. Hun tandjes groeien constant en hun knaaggedrag is compulsief: ze MOETEN knagen om hun gebit bij te slijpen.
Muizen hebben geen sluitende urineblaas waardoor ze tijdens hun zoektocht naar eten en een nestplaats constant urine verliezen. Bovendien droppen ze zo’n 80 keutels per dag en schuren ze met hun vettige vacht langsheen muren en vloeren waardoor zich een vetspoor vormt daar waar ze gelopen hebben.
Zodra je denkt dat je een muizenprobleem hebt, aarzel dan niet en contacteer een professionele ongediertebestrijder vooraleer het probleem uit de hand loopt. Wacht niet tot je een muis ziet rondlopen want muizen planten zich razendsnel voort. Per maand kan één enkel koppeltje tot 16 kleine muisjes voortbrengen die op hun beurt geslachtsrijp zijn na 2 maanden. Het is dus wel duidelijk dat het probleem zich heel erg snel kan verspreiden. Aangezien muizen zich altijd verschuilen is het probleem al vaak uitgegroeid tot een plaag wanneer je er eentje ziet lopen. Als de familie te groot wordt, gaan muizen verhuizen: naar de buren of naar een ander, gezellig plekje in jouw huis.
Laat een probleem met muizen dus niet aanslepen en pak het onmiddellijk aan. Onze experts in muizenbestrijding voeren een inspectie uit (gratis voor bedrijven) om te zien of je inderdaad last hebt van ongedierte en over welke soort het gaat. En daar blijft het niet bij. Onze medewerkers geven u meteen ook raad over hoe je ongedierte kunt voorkomen. Ook voor andere soorten zoals kakkerlakken, vliegen en mieren.
Toppie