Muizenwering: noodzakelijk
Zalig dat weertje van de afgelopen weken. Af en toe hadden we een minder goede dag, maar over het algemeen was het weer uitzonderlijk zacht en mooi. Normaal gezien zoeken muizen nu een warme plek om te vertoeven, maar dit jaar hebben ze absoluut geen reden om binnen te komen. Voorlopig dan toch althans …
Binnenkort (hopelijk duurt het nog wel even!) slaat het koude weer weer toe. Mensen houden niet van koude en muizen eigenlijk ook niet – ook al hebben ze een dikke pels. Wij trekken een lekker warme winterjas aan, maar toch blijven we liever binnen als het koud is. Muizen denken er waarschijnlijk net zo over.
En het is niet alleen koud in de winter. Er is gewoon ook veel minder voedsel voorhanden. Er wordt niet meer gepicknickt in het park dus ook daar slingeren geen voedselresten rond. Ook de akkers zijn kaal en er valt niets te eten. Dus wat blijft er over? Juist ja … onze huizen en bedrijven waar af en toe wel wat voedsel te versieren valt. Tijd dus om je muizenwering na te kijken!
Eens ze binnen is, gaat de muis in de lente ook niet meer naar buiten. Logisch … ze heeft immers al een leuk nestje gebouwd en weet waar het voedsel te vinden is. Pas als de muizenpopulatie te groot wordt, gaan een deel van de muizen verhuizen. Maar het andere deel blijft lekker gezellig “thuis”.
Zorg ervoor dat muizen niet naar binnen kunnen en kijk na of de muizenwering van je huis OK is. En dat is niet zo simpel als je weet dat muizen een plooibaar skelet hebben en dat een opening ter grootte van een balpen voldoende is om naar binnen te komen. Ze wringt zich er gewoon doorheen. En hoe kom je al die kleine gaten, kieren en spleten op het spoor?
Bovendien is het zo dat in veel bedrijven deuren en roldeuren van magazijnen vaak blijven openstaan. Ook al is het koud. Goederen moeten nu eenmaal naar binnen en naar buiten gebracht worden. Ook hier is een degelijke muizenwering absoluut aan te raden.
Als je de openingen waarlangs de muizen naar binnen komen hebt gevonden, gebruik dan wel het juiste materiaal om ze dicht te maken want muizen knagen door heel veel materialen heen. Dicht gaten altijd af met roestvrijstalen stootvoegafdichters. Zorg er wel voor dat de mazen fijn genoeg zijn zodat de muis er niet door kan – dus niet groter dan een balpen. Bovendien bestaan er weringborstels om aan te brengen aan de onderkant van deuren, celrubbers, speciaal weringgaas om in gaten te stoppen waar geen rooster in past en een soort silicone dat bestand is tegen het geknaag van muizen. Bepaal welk type muizenwering geschikt is voor jouw situatie.
Onder het motto “Voorkomen is beter dan genezen” raden wij je aan om ervoor te zorgen dat muizen niet naar binnen kunnen komen zodat je ze niet hoeft te bestrijden. Onze experts zijn gespecialiseerd in het opsporen van de zwakke punten van je gebouw en kunnen een muizenwering plan op maat opstellen.
Neem contact op met Rentokil als je preventief muizenwering wil aanbrengen maar ook als het al te laat is en de muizen al binnen zitten. Dan komen wij ze voor je bestrijden.
Laat een reactie achter