0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Verspreiding bedwantsen

Bedwantsen zijn lastige, kleine beestjes die befaamd zijn voor hun jeukende beten die ze tijdens onze slaap veroorzaken. Feit is dat ze zich razendsnel kunnen verspreiden en zo in een mum van tijd een hele woning, hotel of bedrijf kunnen inpalmen.

Er zijn 2 belangrijke oorzaken van een verspreiding van bedwantsen:

  • Reizen
  • Tweedehandsmeubels

Bedwantsen en reizen

Toegegeven: niets is leuker dan een uitstapje te boeken  – even ver weg van de dagelijkse sleur en beslommeringen. Spijtig maar bedwantsen denken er net zo over. Ze zijn dol op reizen en doen dit meestal al liftend. Overnachtingsfaciliteiten zoals hotels, motels, jeugdherbergen enz. zijn magneten voor bedwantsen door het constant komen en gaan van mensen.  Zij zijn erg kwetsbaar voor problemen met bedwantsen en kunnen het probleem gemakkelijk naar uw huis overbrengen.

Bedwantsen en reizen

Tweedehandsmeubels

Het is een grote misvatting dat ze enkel in bedden te vinden zijn. Je vindt ze ook op andere meubels zoals in sofa’s, kleerkasten en nachtkastjes – om er maar een paar te noemen.

De verkoop van tweedehandsmeubels kan een rol spelen in de verspreiding omdat ze kunnen fungeren als transportmiddel voor deze kleine, bijtende parasieten. Als een meubel bedwantsen, eitjes of een zwanger vrouwtje bevat, dan zal de nieuwe eigenaar al snel geteisterd worden door een bedwantsenplaag.

Hoe snel verspreiden bedwantsen zich?

De snelheid waarmee bedwantsen zich verspreiden hangt af van een aantal factoren zoals de beschikbaarheid van eten (in dit geval bloed) en een gunstige omgeving om zich te nestelen.  Maar als de omstandigheden gunstig zijn, kan het erg hard gaan: één enkel wijfje kan tot 500 eitjes leggen in 2 maanden tijd. Dus je ziet dat bedwantsen in huis zeker geen lachertje is.

Verspreiden bedwantsen zich van kamer tot kamer?

Bedwantsen luisteren graag naar hun maag. Aangezien ze regelmatig een bloedmaaltijd nodig hebben – liefst afkomstig van mensen – houden ze zich op in een omgeving waar gemakkelijk voedsel te vinden is. Omdat ze zo klein zijn, kunnen ze zich moeiteloos via barsten en spleten van de ene naar de andere kamer verspreiden zodat ze zich tegoed kunnen doen aan het bloed van hun slachtoffer en hun  levenscyclus kunnen vervolledigen.

Het feit dat bedwantsen zich zonder problemen verplaatsen naar andere kamers, maakt dat ze zo gevreesd worden door hotels en andere reisaccomodaties. Een probleem in één kamer betekent dat alle andere kamers in gevaar zijn en mogelijk ook besmet kunnen geraken.

Hoe verplaatsen bedwantsen zich?

Ze kunnen zich naar aangrenzende kamers verspreiden via valse wanden en plafonds, langs kabels en leidingen, door kieren, barsten en spleten maar natuurlijk ook via open deuren en gangen. .

Denkt je dat je een probleem hebt met bedwantsen? Wacht dan niet tot het te laat is en contacteer Rentokil alvorens de plaag zich verspreid heeft naar heel je huis of bedrijf. Bel ons op het GRATIS nummer 0800 20 160 of stuur ons een email.

Bedwantsenpreventie en -bestrijding

Een reeks oplossingen ter preventie en bestrijding van bedwantsen

  • Voorkom reputatieschade en financiële schade door het inschakelen van een expert
  • Proactieve controles op bedwantsen met detectieplaatjes of via hondendetectie
  • Training van het personeel
Voor meer informatie

Gerelateerde posts