0800 20 160 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Bedwantsen teisteren Montreal

Bedwantsen pesten inwoners Montreal

Dat bedwantsen lastige beestjes zijn, wist je al langer dan vandaag. En dat wordt nog maar eens bevestigd door een bericht dat recent in de pers verscheen: Montreal gaat de komende 3 jaar 2 miljoen dollar investeren om kwetsbare families te helpen om hun woonst voor te bereiden op een behandeling tegen bedwansten.

Het geld is goed voor hulp aan 150 gezinnen per jaar. Het gaat over het vervolg van een pilootproject dat gestart werd in augustus 2015 om de meest « kwetsbare en gedesorganiseerde » mensen die in een privé-woning wonen te helpen om bedwantsen te bestrijden.

«We weten dat de sleutel tot het succesvol bestrijden van bedwantsen, bestaat uit de goede voorbereiding van de woning », vertelt Russel Copeman, verantwoordelijke van het Woonbestuur van Montreal.

Bedwantsen pesten inwoners Montreal

22.800 gevallen van infestaties door bedwantsen

Vorige week publiceerde de stad voor de eerste keer cijfers over het aantal gerapporteerde bestrijdingen van bedwantsen. Alle ongediertebestrijders zijn sinds juli 2011 verplicht  om elke bestrijding van bedwantsen aan te geven bij de stad Montreal.

Maar de ongediertebestrijders kloegen al verschillende keren over de gebruiksvriendelijkheid en de stabiliteit van het platform dat de stad ter beschikking stelt – wat uiteraard leidt tot verkeerde informatie over het aantal bestrijdingen. Russel Copeman heeft verkaard dat er in de nabije toekomst verbeteringen zullen aangebracht worden aan het programma.

Los daarvan is het duidelijk dat Montreal te maken heeft met een ware plaag van bedwantsen en dat de situatie niet langer onder controle is. Tussen 7 juli 2011 en 8 november 2016 werden maar liefst 22.800 gevallen van een infestatie door bedwantsen gerapporteerd. Deze gegevens zijn vrij te consulteren op de website van Montreal.

“Alle arrondissementen zijn getroffen en alles wijst erop dat deze plaag nog lang niet opgelost is. De stad moet deze situatie zeer ernstig nemen en dringende maatregelen treffen”, verklaart Sylvain Ouellet – specialist inzake duurzame ontwikkeling. De Raad van Openbare Gezondheid van Montreal preciseert dat volgens de gevoerde enquêtes ongeveer 2.7% van de gezinnen – ofwel 22.000 in absolute cijfers – te kampen heeft met bedwantsen. Bovendien werden er ook bedwantsen gesignaleerd in hotels, motels, jeugdherbergen, studentenkoten en ouderlingentehuizen.

Montreal heeft informatie over bedwantsen online gezet : hoe kan je ze herkennen, welke maatregelen kan je treffen om ze vroegtijdig op te sporen, hoe kan je ze vermijden, enz. Deze pagina werd in 20 verschillende talen gepubliceerd, maar zelfs dit blijkt ontoereikend. De oppositie eist de oprichting van een urgentiefonds om eigenaars en huurders bij te staan en om de mensen die aan de rand van de samenleving wonen financiële hulp te bieden voor de kosten van de bestrijding.

“De inspecteurs van de verschillende arrondissementen hebben handen tekort om alle inspecties uit te voeren. Het is dus overduidelijk dat er meer hulp nodig is om preventieve inspecties te kunnen doen”, volgens de burgemeester van het arrondissement Rosemont, François Croteau.

Professionele hulp is een MUST

Bedwantsen zijn ook in België een steeds groter wordend probleem. Steeds meer duiken zij op en moet Rentokil uitrukken om klanten van dit vervelend probleem te verlossen. Een professionele interventie is bij bedwantsen trouwens een absolute MUST. Bedwantsen kan je onmogelijk zelf bestrijden. Rentokil beschikt over verschillende methodes om bedwantsen te bestrijden. Onze experts geven u graag raad over welke methode voor uw specifieke situatie het meest geschikt is:

  • Entotherm hittebehandeling
  • Stoombehandeling
  • Behandeling met insecticides

Bedwantsen reproduceren zich razendsnel. Wacht niet tot het probleem zich verspreidt en neem bij een vermoeden van bedwantsen onmiddellijk contact op via ons GRATIS nummer 0800 20 123 of stuur ons een email. Wij kunnen ook preventietrainingen organiseren voor uw personeel.

Bedwantsenpreventie en -bestrijding

Een reeks oplossingen ter preventie en bestrijding van bedwantsen

  • Voorkom reputatieschade en financiële schade door het inschakelen van een expert
  • Proactieve controles op bedwantsen met detectieplaatjes of via hondendetectie
  • Training van het personeel
Voor meer informatie

Gerelateerde posts