oplossing tegen bedwantsen t'huis

Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen verspreiden zich snel en gemakkelijk, zijn moeilijk te ontdekken en kunnen moeilijk zijn te bestrijden, wat ervoor heeft gezorgd dat de overlast van bedwantsen overal ter wereld toeneemt.

De beste manier om van een bedwantsenprobleem af te komen is met de hulp van een professionele bestrijder. Professionele bestrijdingen zoals door middel van hitte of stoom, of een professionele insecticide, zijn bewezen succesvol en effectiever te zijn dan doe-het-zelf oplossingen. Doe-het-zelf middelen zijn niet sterk genoeg om een bedwantsenprobleem op te lossen.

De bestrijdingstechnici van Rentokil zijn uitgebreid getrainde, geschoolde en ervaren professionals. Ze kennen de gewoonten van bedwantsen en gebruiken deze kennis om de bedwantsen op te sporen en de juiste bestrijding te adviseren.

Bedwantsbestrijding door Rentokil

Na uw melding voeren wij altijd eerst een inspectie uit. Tijdens de inspectie controleren we de ruimte en stellen we vast of het om bedwantsen gaat, of om andere bijtende insecten. Onze medewerker kan u helpen met het herkennen van het insect.

Indien vastgesteld is dat het inderdaad om bedwantsen gaat, bespreken we de bestrijdingsopties met u. Zodra we de bestrijding zijn overeengekomen, maakt een bestrijdingstechnicus een afspraak met u om de bestrijding uit te voeren.

In hotels en bedrijfspanden is onze benadering gebaseerd op het kubus concept. Bedwantsen verplaatsen zich regelmatig naar naastgelegen kamers. We inspecteren altijd de kamers aan weerszijden, alsmede boven en onder de kamer waar bedwantsen aangetroffen zijn. Als bedwantsen ontdekt worden in een van deze aangrenzende kamers zullen we de kubus voortzetten totdat er geen bedwantsen meer worden gevonden.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Behandelingen:

Rentokil biedt u verschillende professionele behandelingen aan om bedwantsen te verwijderen met een minimale impact op uw omgeving, afhankelijk van uw behoeften en uw specifieke situatie. Deze methodes kunnen soms gecombineerd worden:

Chemische methodes

Chemische methodes zijn gebaseerd op het gebruik van chemische insecticiden/biociden. Deze behandeling  doodt alleen de volwassen bedwantsen en enkel als ze met het gif in aanraking komen. Bij bestrijding met insecticide moet er minimaal één nabehandeling gebeuren, om de uitgekomen eitjes ook te bestrijden. Vandaag de dag beschikken we over een zeer gelimiteerd aanbod aan insecticiden in Europa door de wettelijke beperkingen.

Stoombehandeling

Hoge temperaturen zijn dodelijk voor de meest insecten, als ze niet snel naar een koelere plek kunnen vluchten. De temperaturen van onze draagbare stoomapparaten zijn hoog genoeg om bedwantsen en hun eitjes direct te doden.

Door middel van stoom kunnen wij spullen behandelen die niet met insecticide behandeld kunnen worden, zoals matrassen, box springs en gestoffeerde meubelen.

Stoom is niet altijd geschikt als bestrijding, omdat het ook vocht produceert. Naast het bestrijden van bedwantsen door middel van stoom, maken wij ook gebruik van de nieuwste innovatie Rentokil Heat, om bedwantsen te bestrijden met hitte.

De voordelen van stoom

 • Stoom verhoogt de temperatuur en zorgt ervoor dat bedwantsen uit hun dieper gelegen schuilplaatsen komen. Doordat ze uit hun schuilplaats komen, is de kans groter dat ze zichzelf laten zien, in het geval van een inspectie, of in aanraking komen met de insecticide, in het geval van een bestrijding.
 • Stoom doodt de bedwantsen en hun eitjes.
 • Het gebruik van stoom betekent dat er minder insecticide toegepast hoeft te worden.

Bedwantsen bestrijden met hitte: RENTOKIL HEAT

Bedwantsen bestrijden door middel van een hittebehandeling is een effectieve manier om te zorgen dat een bedwantsenplaag snel tot het verleden behoort.

 • Hittebehandeling doodt bedwantsen in alle levensstadia: In tegenstelling tot behandelingen met insecticide, worden bij een hittebehandeling alle levensstadia van een bedwants gedood. Zowel de volwassen bedwants, als de nimfen en eitjes van de insecten worden door de warmte onschadelijk gemaakt. 
 • Meerdere behandelingen tegelijk: De hittekanonnen die worden gebruikt voor de verhitting van de ruimte kunnen gelijktijdig in meerdere ruimtes worden ingezet.
 • Minimale verstoring van uw bedrijfsactiviteiten: Eén enkele, snelle, efficiënte behandeling lost uw ongedierteproblemen op, in één of meerdere ruimtes tegelijk.
 • Geen vervangingskosten: Voorwerpen die niet chemisch kunnen worden behandeld, zoals matrassen of meubilair, kunnen met hitte wel behandeld worden. U hoeft deze dus niet te vervangen, wat hoge kosten bespaart die vervanging met zich mee kan brengen buiten de

De voordelen van hittebehandeling

 • De hitte zorgt ervoor dat de eiwitten in het lichaam van de insecten stolt. Dit verstoort de wasachtige lagen aan de buitenkant, waardoor uitdroging optreedt.
 • Het warmtesysteem wordt beheerd door onze eigen servicemedewerkers die speciaal zijn getraind in hittebehandeling.
 • In tegenstelling tot traditionele chemische methodes, kunnen alle voorwerpen worden behandeld, zoals meubels, matrassen en andere stoffen materialen. Zo wordt ongedierte bestreden op die plaatsen waar het zich het liefst verschuilt.
 • Doodt de gehele levenscyclus - volwassen bedwants, nymf en eitjes.
 • Geen vervangingskosten - van voorwerpen die niet chemisch kunnen worden behandeld zoals matrassen en meubilair.
 • Dienstverlening van hoge kwaliteit - gespecialiseerde experts stemmen de behandeling af op uw specifieke situatie voor het beste resultaat.
 • Minimale verstoring van de bedrijfsactiviteiten - één enkele, snelle, efficiënte behandeling, rekening houdend met de omstandigheden,  lost uw ongedierteproblemen op. Na de behandeling kunnen de kamers direct terug gebruikt worden.
 • Beschermt uw bedrijfsreputatie - bedwantsplagen worden snel en effectief opgelost.
 • Meerdere behandelingen tegelijk - de mogelijkheid om gelijktijdig meerdere ruimtes te behandelen

Bedwantsen bij u thuis

Bedwantsen komen meestal het huis binnen via kleding of meubilair. De meest voorkomende bron van bedwantsen is een verblijf in een hotel waar een plaag heerst. Bedwantsen of hun eitjes komen terecht in kleding of koffers en worden zo mee naar huis genomen.

Als u tijdens een verblijf in een hotel tekenen van bedwantsen ontdekt, en zeker als u gebeten wordt of bloeddruppeltjes op de lakens ziet, wees dan zeer voorzichtig bij het weer naar huis nemen van uw persoonlijke bezittingen. Overleg met het hotelmanagement om het risico te bepalen - het kan nodig zijn om uw kleding te wassen of een andere behandeling te geven die ervoor zorgt dat u ze zonder bedwantsen mee terug naar huis kunt nemen. Hetzelfde geldt voor tweedehands meubilair en meubilair dat dat verplaatst wordt. Als er een risico op bedwantsen bestaat, kan Rentokil uw meubels een behandeling geven voordat ze uw huis binnenkomen.

Het kan weken tot maanden duren voordat u een bedwantsenplaag ontdekt. Bedwantsen zitten goed verstopt, waardoor alleen de sporen van de beten verraden dat u wellicht te maken heeft met bedwantsen.

This video player requires JavaScript.

Voorkom verspreiding van bedwantsen

Als u bedwantsen in huis hebt, verspreid ze dan niet verder door kleding, koffers of meubilair mee te nemen naar hotels of huizen van vrienden of familie. Bedwantsen kunnen door holtes in de muren of vloeren zich ook verspreiden naar naastgelegen woningen. Als u last heeft van bedwantsen in huis en u woont in een flat of een rijhuis, denk dan aan uw buren en reageer onmiddellijk.

Om ze effectief te bestrijden, moet u een beroep doen op de specialisten.

1. Contact

Contacteer ons. Er is altijd een expert bij u in de buurt die uw probleem snel kan oplossen.

 • Locale experts
 • Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord (Ma - Vrij)

2. Inspectie

Onze ongedierte-expert bespreekt uw ongedierteprobleen, komt ter plaatse voor een inspectie en maakt een GRATIS offerte.

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Op maat gemaakte oplossingen
 • Professioneel opgeleide experts

3. Service

Onze professioneel opgeleide servicemedewerkers lossen uw probleem op

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Bestrijding met respect voor het milieu
 • Veilig voor kinderen en huisdieren

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw probleem wordt op voorhand bepaald.

 • Gegarandeerd resultaat
 • Preventietips
 • Discrete interventie
Contacteer ons nu

 • Hoe zien bedwantsen eruit?

  Bedwantsen zijn ongeveer 5-6 mm lang voor een bloedmaaltijd, en worden iets groter, ongeveer 7 mm wanneer ze volledig volgezogen zijn met bloed. Ze zijn ovaal van vorm en hebben een afgeplat lichaam met goed ontwikkelde poten. Ze zijn rood tot bruin van kleur. Bedwantsen hebben geen vleugels.


 • Wat zijn de meest voorkomende tekenen van bedwantsen?

  Veel voorkomende tekenen van bedwantsen zijn het vinden van kleine bloedvlekken op de lakens, de karakteristieke geur en natuurlijk het zien levende insecten.


 • Wat is het gevaar van bedwantsen?

  Het gevaar van bedwantsen is dat u gebeten kunt worden. Bedwantsen verplaatsen zich snel en gemakkelijk en kunnen snel een plaag worden, als ze niet professioneel bestreden worden.


 • Wat eten bedwantsen?

  Bedwantsen eten het bloed van mensen.


 • Wat kan ik zelf tegen bedwantsen doen?

  We raden niet aan om zelf bedwantsen te bestrijden, maar een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Om de plaag niet verder te verspreiden raden we aan zo min mogelijk uit een besmette kamer te verplaatsen naar andere kamers.


 • Hoe kunnen bedwantsen het best bestreden worden?

  De Entotherm hittebehandeling is de beste bestrijding van bedwantsen. De hitte dood niet alleen de volwassen bedwantsen, maar ook de eitjes. Insecticide doodt alleen volwassen bedwantsen als ze met het gif in aanraking komen. Bij bestrijding met insecticide moeten we altijd nog minimaal één keer terugkomen, om de uitgekomen eitjes ook te bestrijden.

De impact van bedwantsen

Bedwantsen leven van het bloed van mensen en andere zoogdieren. Bedwantsen kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen. Een beet van een bedwants doet geen pijn. De overlast komt vooral van de jeuk die ontstaat door de reactie van het lichaam op de beet. Het behandelen van de beten verzacht de irritatie, maar omdat het in het geval van bedwantsen vaak meerdere beten betreft, blijft het ongemak vaak erg onaangenaam. Meerdere beten en contact met bedwantsen kunnen ook leiden tot een jeukende huiduitslag of eczeem. Raadpleeg een dokter of apotheker voor advies en behandeling als dit voorkomt.

Bedwantsen, een professionele bestrijding

De aanwezigheid van bedwantsen is echt onaangenaam en moeilijk te bestrijden. Onberispelijke hygiëne, grondige reiniging en het gebruik van in de handel verkrijgbare insecticiden kunnen helpen de vermenigvuldiging van bedwantsen onder controle te houden, maar dit is niet voldoende om het probleem volledig te elimineren. Om bedwantsen te overwinnen is het essentieel om specialisten in te schakelen.

Rentokil biedt u verschillende behandelmethoden met minimale impact op uw omgeving, afhankelijk van uw behoeften en uw specifieke situatie. 

Onze experts zorgen in het algemeen voor een professionele ongediertebestrijding, alsook voor een specifieke behandeling tegen bedwantsen. Onze service is snel, discreet en efficiënt, uitgevoerd door gecertificeerde technici. Als u een vermoeden hebt van een bedwantsenplaag, contacteer ons op het nummer 0800 20 160 en een expert komt bij u langs om u te adviseren.


Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login