Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

BEDWANTSEN BESTRIJDEN EN VOORKOMEN

Problemen met bedwantsen in uw bedrijf of in huis?

Bedwantsen worden niet alleen hier, maar overal ter wereld een steeds groter probleem. Ze verspreiden zich snel en zijn moeilijk te behandelen, met als resultaat een snelle groei in het aantal infestaties. Of u er nu last van heeft in uw woning, hotel of bedrijf: bedwantsen zijn akelige en ongewenste indringers. 

Bedwantsen blijven dicht bij hun voedselbronnen, waardoor ze meestal gevonden worden  in de buurt van bedden. Vandaar de naam “bedwants”.  Alle bedden zijn in gevaar, bijvoorbeeld hotels met een groot aantal internationale reizigers vormen een potentieel risico. Of als u zelf gereisd heeft, kan het zijn dat u bedwantsen meebrengt als “souvenir”. Eveneens bureaustoelen op kantoren of zetels in vrachtwagens vormen een potentieel risico voor een bedwantseninfestatie.

De oplossing voor dit probleem ligt in een betere informatie over hoe een infestatie te voorkomen. Bovendien moet er snel opgetreden worden wanneer de aanwezigheid van bedwantsen opgemerkt wordt. Hoe vroeger een probleem met bedwantsen wordt gedetecteerd en behandeld, hoe kleiner de kans op een volledige infestatie in andere delen van uw gebouw.

Bedwantsen zijn insecten die erg moeilijk te verdelgen zijn en een aanpak door professionals is in dit geval een absolute must.

Vraagt u zich af wat te doen tegen bedwantsen? Wij helpen u graag:

Bedrijven

0800 20 123

Particulieren

0800 20 160

Vraag nu uw GRATIS offerte aan

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kruipende parasiterende beestjes die leven van het bloed van mensen. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur (na een bloedmaaltijd donkerrood), plat en  ovaal van vorm. Een volwassen bedwants wordt 4 tot 9 mm lang, ongeveer zo groot als een appelpitje. Ze zijn meestal ‘s nachts actief en verschuilen zich overdag. Klik hier voor meer info.

Bedwantsen worden aangetrokken door de mensengeur, maar blijven slechts op hun gastheer gedurende het steken. Daarna zoeken ze beschutting in onder andere matrassen, in naden en kieren, achter behangpapier, plafondranden, stopcontacten en lambriseringen.

Herkennen van een bedwantsenplaag

Denkt u last van bedwantsen te hebben? De typische tekenen van een plaag zijn:

 • Beten: opvallende rode beten, meestal per 3 gegroepeerd in een lijnvormig patroon, gepaard gaande met jeuk. Om geen bedwantsenbeten met vlooienbeten te verwarren, klik hier voor meer gedetailleerde info***
 • Uitwerpselen: donkere plekjes op lakens, matrassen, kaders van bedden, kussens en dekens. Deze komen vooral geconcentreerd voor op plaatsen waar men slaapt.
 • Vervellingshuidjes: bedwantsen vervellen en deze huidlagen zijn zichtbaar op de plaatsen waar de bedwantsen zich bevinden.
 • Verstopplaatsen: in bed in de naden van uw matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord, de poten of in het bedkader. Of tussen plinten, kaders van ramen en deuren, lichtarmaturen, muurdecoratie, gordijnen en tafels en stoelen.
 • Kenmerkende geur: een misselijkmakende, zoete geur, ook wel vergelijkbaar met amandelgeur

Voor meer gedetailleerde info, klik hier

Wat is het verschil met een vlooienplaag? Lees het hier

Risico’s

Bedwantsen leven van het bloed van mensen en andere zoogdieren. Bedwantsen kunnen ziekten overdragen, ook al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen

Toch kan een bedwantsenplaag grote gevolgen hebben. Een bedwantsenplaag zorgt voor ontevreden klanten, reputatieschade en financiële schade. Bovendien zorgt een bedwantsenplaag voor slapeloze nachten en bijgevolg angsten en uiteindelijk depressie.

Bedwantsen voorkomen

Het weren van bedwantsen is de eerste stap in een efficiënte ongediertepreventie en -bestrijding. Bedwantsen of hun eitjes komen terecht in kleding, meubels of koffers en worden zo binnengebracht in huis, hotel of bedrijf. U kan zelf proactief de kans op een bedwantsenplaag verminderen. Klik hier voor tips om bedwantsen te voorkomen.

Hotels en andere bedrijven die huisvesting aanbieden, hebben een grote kans om met bedwantsen te maken te krijgen. Speciaal voor hen biedt Rentokil hiervoor 3 verschillende diensten:

 • Bedwants risico-analyse
 • Training van het personeel
 • Proactieve controles op bedwantsen met detectieplaatjes of via hondendetectie ...

Indien er toch een bedwantseninfestatie is, kan ons team van ongedierte experten ingrijpen. Ze zullen eerst een grondige inspectie van de omgeving doen. Deze bedwantseninspectie kan visueel door onze medewerkers gebeuren of via honden detectie om bij niet zichtbare infestaties de aanwezigheid van bedwantsen specifiek te detecteren.  Nadien wordt de juiste bestrijdingsmethode bepaald. Om bedwantsen te doden kan gebruik gemaakt worden van professionele bestrijdingsmiddelen of gewerkt worden door middel van hitte of stoom.

Of u er nu last van hebt in uw huis, hotel of bedrijf: bedwantsen zijn akelige en ongewenste indringers. Alle 'bedden' zijn in gevaar, maar vooral hotels met een groot aantal internationale reizigers zijn een potentieel risico. Ook als je zelf een frequente reiziger bent, kan het zijn dat je bedwantsen meebrengt als “souvenir”. Ook bureaustoelen op kantoor of zetels in vliegtuigen kunnen besmet worden met bedwantsen. Bedwantsen zijn insecten die erg moeilijk te bestrijden zijn en een aanpak door professionals is in dit geval een absolute must. Hoe vroeger een probleem met bedwantsen wordt gedetecteerd en behandeld, hoe kleiner de kans op een volledige infestatie. Bedwantsen blijven dicht bij hun voedselbronnen, waardoor ze meestal worden gevonden in de buurt van bedden. Vandaar de naam “bedwants”.
Vroegtijdige detectie en een snelle bestrijding kunnen ervoor zorgen dat de bedwantsen zich niet verspreiden naar andere delen van uw gebouw.

Rentokil weet hoe vervelend bedwantsen zijn. Bel ons gratis voor een professionele oplossing.

Professionele bedwantsenbestrijding in uw bedrijf

Voor Rentokil is het prioriteit om uw gebouw bedwantsen vrij te houden. Naast bovenstaand advies en de controles op bedwantsen, biedt Rentokil u verschillende professionele behandelingen aan om bedwantsen te verwijderen met een minimale impact op uw omgeving, afhankelijk van uw behoeften en uw specifieke situatie. Deze methodes kunnen soms gecombineerd worden:

 • Professionele bestrijdingsmiddelen
 • Cimex stoombehandeling: hoge temperaturen zijn dodelijk voor de meeste insecten. De hoge temperatuur van de Rentokil draagbare stoomapparaten doodt meteen de bedwantsen en hun eitjes.
 • HittebehandelingRentokil Entotherm Heat’: hierbij worden alle levensstadia, van eitjes tot nimf tot volwassen bedwants gedood.

Hierbij meer info rond deze behandelingen*******

1. Contact

Contacteer ons. Er is altijd een expert bij u in de buurt die uw probleem snel kan oplossen.

 • Locale experts
 • Uw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord (Ma - Vrij)

2. Inspectie

Onze ongedierte-expert bespreekt uw ongedierteprobleen, komt ter plaatse voor een inspectie en maakt een GRATIS offerte.

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Op maat gemaakte oplossingen
 • Professioneel opgeleide experts

3. Service

Onze professioneel opgeleide servicemedewerkers lossen uw probleem op

 • Afspraak op een tijdstip dat u past
 • Bestrijding met respect voor het milieu
 • Veilig voor kinderen en huisdieren

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw probleem wordt op voorhand bepaald.

 • Gegarandeerd resultaat
 • Preventietips
 • Discrete interventie
Contacteer ons nu

Rentokil Pest Control: uw professionele partner in ongediertebestrijding

Rentokil is reeds 50 jaar uw betrouwbare partner voor het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving in uw bedrijf en uw huis. We beschikken daarvoor over de nodige kwaliteitscertificaten en veiligheidsattesten.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde bedwantsenverdelger of heeft een een andere vraag over milieu- en diervriendelijke ongediertebestrijding of ongediertepreventie? Neem dan contact op met onze experts voor een snelle, efficiënte en discrete oplossing of gratis prijsofferte. Onze gecertificeerde bedwantsenbestrijders beschikken over de juiste materialen, kennis en expertise om ongedierte in huis of in uw bedrijf snel en doeltreffend te bestrijden en op termijn te voorkomen. En daar zijn onze klanten in verschillende sectoren getuigen van.

Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding

Meer lezen over onze expertise bij u in de buurt

Postcode

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login