Ook nu staan wij 24/7 voor u klaar. Neem contact met ons op via 0800 20 160  of mail ons

Spinnen

Er zijn maar heel weinig spinnen die mensen bijten en er zijn maar twee soorten spinnen die als gevaarlijk worden beschouwd: de zwarte weduwe en de bruine kluizenaar, maar zij komen niet voor in België. De meeste spinnenbeten hebben weinig tot geen effect op mensen en slechts een paar vereisen enige medische aandacht. Er zijn veel mensen met een diepgewortelde angst voor spinnen.

Spinnen in huis of uw bedrijf kunnen bijzonder hinderlijk zijn. Ze houden zich graag op in warme, donkere, nauwe ruimtes, zoals kieren in muren, hoeken, ventilatieopeningen en onder dakranden. Andere soorten blijven liever buiten en weven hun web in de schuur, in de tuin of bij de buitenverlichting. Spinnen zijn meestal hinderlijk vanwege de spinnenwebben die zij weven.

Wereldwijd zijn er meer dan 35.000 spinnensoorten, In België komen ongeveer 650 spinnensoorten voor - elk met hun eigen kleur en afmetingen, maar ze zijn eenvoudig te herkennen aan hun 8 poten. Spinnen zijn nuttige dieren omdat ze verschillende soorten insecten eten - ook insecten die een plaag kunnen vormen.

Veel voorkomende spinnensoorten die u in uw huis kunt tegenkomen zijn:

  • Gewone huisspin – spin die in huis het meest voorkomt.
  • Wolfspin – grote, “harige” spin, wordt vaak verward met een tarantula; spanwijdte van 7,5 cm.
  • Zakspin – meestal lichtgeel, grijs of groen van kleur; waarschijnlijk verantwoordelijk voor de meeste spinnenbeten die binnen plaatsvinden.

Vestigingen


Zoeken


Ik heb hulp nodig bij

Contact


Bel uw plaatselijke vestiging

Particulieren: 0800 20 160
Bedrijven: 0800 20 123

of vul uw gegevens in en wij bellen u terug

myRentokil Login